Vælg den rigtige belægningssten til din havebelægning

Chaussesten belægning

Vælg den rigtige belægningssten til din havebelægning

Skal du have lagt ny belægning i haven? Så er det vigtigt at du vælger den helt rigtige belægningssten. Først og fremmest skal du have fastlagt, hvor stor belastningen kommer til at være på belægningen. Er det en gangsti hvor belastningen ikke bliver så høj, kan du stort set vælge den type sten du vil. Skal belægningen kunne holde til en tungere belastningen, hvis der f.eks. køres med bil på den? Så er det vigtigt at du stiller krav til tykkelsen på stenen. Som tommelfingerreglen siger man min. 6-7 cm tyk sten, hvis der skal kunne køre biler på den. Er stenen 5 cm eller tyndere, risikerer man de knækker ved høj belastning.

Chaussesten

Når det kommer til belægningssten i haven, er granit chaussesten et yderst populært valg. Chaussesten er natursten som er hugget i granit. De er både dekorative og utroligt holdbare. Det gør dem til den perfekte belægningssten, både til haven og til indkørslen. Den typiske chaussesten måler ca. 9x9x9 cm, men fås også som halve i 9x9x4-6 cm. Målene kan variere en smule, da de er naturhugget. Begge kan bruges til belægninger som skal holde til høj belastning. Stenens kvadratiske mål, gør også at den nemt kan lægges i mange forskellige flotte mønstre. Her i blandt tværsætning, buemønster og det dekoration påfulgemønster. Chaussesten kommer samtidig er mange forskellige farver, og kan nemt kombineres med andre sten i en belægning. De kan f.eks. bruges som deling mellem brosten eller betonsten, eller som kant. Chaussesten er et oplagt valg af belægningssten til haven hvor du ønsker et mere råt, naturligt look.

Herregårdssten

Herregårdssten er endnu en populær belægningssten, som både kan bruges til indkørsel og have belægning. I haven bruges de ofte til terrasser, trapper og gangstier. Denne type sten er fremstillet i beton og måler 14x21x6-7. Herregårdsten giver et mere stilrent look som er typisk for betonsten, til sammenligning med de rå granitsten. De fås i flere farvenuancer, her i blandt de mest populære: Den klassiske grå, sort, gul og rød. Hertil kan de købes i mix, så belægningen får et dekorativt look med forskellige farver. Herregårdssten er et fremragende valg af belægningssten, til haven hvor der ønskes en klassisk stil.

Teglsten

Teglsten er en belægningssten som er meget anvendt i Danmark. Det er grundet dens modstandsdygtighed som passer perfekt til de danske vejrforhold. Dertil kommer de ligeledes i forskellige farver, og er dekorative. Der bruges ofte til terrasser og gangstier. Hvis du vælger teglsten til di belægning, er det vigtigt at de er hårdbrændte. Det gør at de suger mindre fugt, hvilket får dem til at holde længere. Teglsten kan både lægges fladt, eller på langs. Det gør at de kan lægges i et utal af dekorative mønstre.