Tips: til skiferien i Østrig

wagrain optimized

Hvert år tager tag over 70.000 danskere til Østrig for at stå på ski eller snowboard. Man kan spørge sig selv hvorfor så mange danskere tager til Østrig, når vores nabolande Norge og Sverige har flere gode skisportsdestinationer. Der kan være flere grunde priserne på mad og drikke, antallet af pister, vejret og et savn af lokale østrigske schnitzler og ikke mindst afterski i verdensklasse.

Transport til Østrig

De fleste danskere der tager til Østrig for at stå på ski køre selv i enten bil eller booker sig ind på en bus. Det tager alt i mellem 10 – 16 timer alt efter hvornår man tager afsted om der tung trafik ned i gennem Tyskland og vejret kan drille når man nærmer sig destinationen. Det er vigtigt man husker snekæder hvis man køre selv, husk advarselstrekant og nødhjælpskasse. Sikkerhedsveste er også at anbefale til alle i bilen, for føreren er det et krav. Derudover hvis man skulle komme til at sidde fast så vil en klap ud skovl være en god ide. Vinterdæk er selvfølgelig et krav, sørg for at få tjekket mønsteret inden i tager afsted.

Flyver man til Østrig på skiferie, vælger de fleste at flyve direkte til Salzburg eller Innsbruck. Derefter lejer du en bil, sørg for at du igen får snekæderne med. Når man flyver kommer der selvfølgelig et ekstra tillæg hvis man skal have sine ski og støvler med. Hos de fleste flyselskaber ligger denne pris mellem 300 – 600.

Er du i tvivl om hvilket skirejsebureau du skal vælge, så kan du se listen over skirejsebureauer her.

Dansker destinationen i Østrig

Wagrain som er en del af Ski Amadé er en klassiker blandt danske skientusiaster. Ski Amadé byder på over 600 km pister, der er noget for alle uanset hvilken niveau man er i. Ski Amadé er fordelt ud på flere byer, så området hænger ikke sammen, derfor kan det være en fordel at have sin egen bil med, så man kan tage rundt og prøve flere forskellige steder i området.

Afterski i Wagrain, efter en god dag på pisten kan man forsætte festen i bunden af Grafenberg liften hvor Kühberg ligger. Her kan du få jägerbombs og masser vis a god øl. Det er så sikkert som amen i kirken du kan høre andre danskere, det sjove ved det er at man alle har noget tilfælles så det er nemt at falde i snak med folk.

Ski Amadé som Wagrain er en del af giver også adgang til Gastein området som byder på Bad Gastein som mange danskere også tager til, Bad Gastein er mere for det unge publikum og er en del billigere end Wagrain. Andre områder er Hochkönig, Salzburger Sportwelt og Schladming.
Så vælger man en skiferie til Østrig, så er Ski Amadé ikke nogen dum beslutning.

Vil du læse mere om andre destinationer i Østrig kan du trykke her.