Stor undersøgelse afslører, hvad danskerne tiltrækkes allermest af

beautiful clouds couple date 340566

For nyligt afsluttede webportalen findenkaereste.dk en stor undersøgelse af, hvad der tiltrækker danskerne. Lad os bare allerede nu afsløre, at du har en rigtig stor fordel på kødmarkedet, hvis du er et sjovt, omsorgsfuldt og loyalt menneske.

1.403 danskere har hjulpet findenkaereste.dk med at kortlægge, hvad danskerne tiltrækkes af. Så mange deltog nemlig i den spørgeskemaundersøgelse, som portalen for nyligt afsluttede.

Kort om undersøgelsen

Undersøgelsen forløb således, at respondenterne blev bedt om at sætte kryds ud for en række på forhånd definerede personligheds- og udseendemæssige træk, som de fandt meget tiltrækkende hos en potentiel partner. I alt var der 26 prædefinerede træk, som respondenterne kunne sætte kryds ud for.

Ligeledes havde de mulighed for at sætte kryds i en boks, hvorpå der stod ‘andet’. Gjorde de dette, fik de lov at notere yderligere træk, som de fandt tiltrækkende hos en potentiel partner.

Som sagt valgte 1.403 danskere at deltage i undersøgelsen. Omkring 80 % af disse var kvinder, mens resten var mænd. Den yngste respondent var 13 år, mens den ældste var 74 år.

Humor er vigtigt!

Undersøgelsen afslører blandt andet, at det træk, som allerflest danskere er enige om, er uhørt vigtigt hos en potentiel partner, er humor. Hele 88,1 % af alle respondenter havde nemlig valgt at sætte kryds ud for dette personlighedstræk. Hvad danskerne ellers prioriterer hos en potentiel partner, kan du se i det følgende, hvor vi introducerer dig for de – ifølge undersøgelsen – 10 vigtigste træk hos en potentiel partner:

1. Humor (88,1 %)
2. Loyalitet (78,8 %)
3. Omsorgsfuldhed (76,8 %)
4. Venlighed (65 %)
5. Betænksomhed (63,8 %)
6. Menneskelige værdier, der harmonerer med mine (58,3 %)
7. Intelligens (56,7 %)
8. Flotte øjne (53,9 %)
9. Velsoignerethed (53,3 %)
10. Gode manerer (46,9 %)

Kønsspecifikke forskelle

I forbindelse med undersøgelser som denne er det altid interessant at kigge på, om der er forskel på kønnenes præferencer. Betragter man udelukkende top 3, er der ingen forskel. Her er kønnene nemlig helt enige, både om hvilke træk der er vigtige og hierarkiet for disse.

Når man bevæger sig uden for top 3, er der dog en række interessante uenigheder. Eksempelvis indikerer undersøgelsen, at mænd er lidt mere overfladiske end kvinder. Hos mændene ligger ‘flotte øjne’ nemlig på en femteplads, mens det hos kvinder kun lige sniger sig med i top 10. Hos kvinderne er ‘flotte øjne’ det eneste træk i top 10, der vedrører det ydre, mens det hos mændene er et af to. Det andet ydre træk, som er vigtigt hos mændene, er ‘et flot smil’.