Skal du planlægge din studenterfest? Her har du nogle gode rådSponsoreret 

planlægge din studenterfest

Står du og skal planlægge din studenterfest, så er du i samme situation som mange tusinde danske gymnasieelever. Studentergildet har en lang tradition som en hyldest og fejring af afslutningen på tre års studier (2 år for nogle gymnasier), og det bliver derfor ofte en brag af en fest. Men mange gymnasieelever har i perioden op til studentergilderne travlt med eksamener, og det kan derfor være svært at overskue at få planlagt selve festen. Her har du en række tips til at få planlagt en fed studenterfest, som med garanti vil blive husket bagefter.

Sæt tid af til planlægningen

Det er en offentlig hemmelighed at studenter ikke er særlig gode til at planlægge, og når det kommer til deres egen studenterfest, så er det ingen undtagelse. Du kender det sikkert både i forhold til at få læst lektier og lavet afleveringer. Sæt derfor god tid af til at planlægge, da der kan komme mange bump på vejen!

Sæt en dato så hurtigt som muligt

Der går typisk 25 elever i en gymnasieklasse, måske endda op til 30, og hvis du også vil med til de andres fester, skal der selvfølgelig koordineres nogle dage. Sæt derfor en dato så hurtigt som muligt, så du er sikker på at dine kammerater holder datoen fri!

Hvilken type fest skal det være?

Hvad skal det være for en fest? Der er mange forskellige måder at holde et studentergilde på, og der er ikke noget rigtigt eller forkert. Er det kun for klassekammerater og venner, eller er det også for familien? Skal det være vild abefest eller mere en hyggelig komsammen? Disse overvejelser bør du gøre allerede i starten, når du planlægger din fest.

Hvad med pynt?

Hvad skal man pynte op med? Der er heldigvis mange muligheder her. Hvis din fest er mere en familie-komsammen, kan du pynte i traditionelle røde eller blå farver. Hvis din fest er for dine venner, kan du gøre brug af mange forskellige muligheder med pynt og tilbehør, så du kan holde en rigtig abefest. Pynt som Crepepapir er enormt populært til at pynte studentervogne, i farver der matcher huen. Derudover er konfetti og knæklys også meget populært til studenterfester og på studentervognturen.

Der skal mad på bordet

Hvad enten du byder på et decideret måltid eller blot snacks, så skal der helt sikkert mad på bordet. En nem løsning vil være at bestille pizza – det er nemlig en sikker vinder hver gang! Du skal selvfølgelig også købe snacks ind som chips og nødder.

Hvis du vil byde på noget mere eksklusivt, kan du lave et buffetbord med en masse forskellige retter, hvor man kan sammensætte sin egen tallerken. Dette kan dog tage længere tid at anrette, så hvis du vælger dette, bør du sætte en del tid af til det! Her kan du altid høre dine forældre, om de kan hjælpe dig med at få lavet maden.

Alkohol

Der skal vanen vis være alkohol til festen. En god ide kan være at gå sammen et par stykker fra din klasse om at køre til grænsen og handle stort ind. På denne måde vil I spare en del penge, og det er også sjovt at tage på en lille roadtrip sammen. Alternativt kan du også købe ind i et supermarked herhjemme. De fleste studerende i denne studentergilde-periode er mere optaget af at have en god fest, så du kan sagtens købe nogle af de billige mærker, så du ikke skal frem med den store pung.

Hvis du har overvejet alle disse punkter, vil du med garanti få planlagt et brag af en fest!