Sådan finder du det perfekte familiehus

photo 1516281717304 181e285c6e58

Drømmer du om villa, Volvo og vovse, kan du her i artiklen for hjælp til at finde førstnævnte. Vi hjælper dig med at vælge det perfekte familiehus.

Det er en stor ting, at købe hus og når man først har bundet sig til et 30-årigt fastforrentet lån, kan det være svært at skifte mening, hvis huset alligevel ikke viste sig at være det helt rigtigt. Det er derfor en god idé at gøre sig yderst umage med at vælge det helt rigtige.
I det følgende får du tre konkrete tips til, hvad du skal være opmærksom på.

Beliggenheden

Køber du et gammelt hus, kan det moderniseres. Er der hul i taget, kan det lappes. Er det småt med pladsen, kan der bygges til. Meget kan gøres, for at forvandle huset til drømmeboligen. Hvad du til gengæld ikke kan gøre noget ved, er beliggenheden.

Det absolut vigtigste at overveje, når du skal købe hus, er derfor hvor huset ligger. Det perfekte familiehus må gerne befinde sig i nærheden af skole og pasningsmuligheder. I bliver også glade for, at I ikke skal køre en halv time i bil for at kunne foretage indkøb. Det er desuden et plus, hvis huset befinder sig på et lukket vænge eller et stykke fra travle hovedveje, så børnene kan lege udenfor uden nødvendigvis at være under opsyn.

Prisen

Det giver sikkert sig selv, når du skal stå skoleret i banken for at blive godkendt til et lån, men prisen er utroligt vigtig. Selv hvis banken siger god for et lån, bør I overveje nøje, om det hænger sammen økonomisk. Det er muligt, at I har råd til at sidde i huset, men hvis det ender med at blive meget småt med pengene, når alle faste udgifter er betalt, kan det hurtigt blive surt.

Når I skal beslutte, hvilket hus I har råd til, kan i med fordel tage udgangspunkt i ’worst case’. Hvad er den værst mulige situation I kan havne i og kan det i så fald stadig hænge sammen økonomisk?

For mange vil worst case være arbejdsløshed hos både mor og far. Selvom uheldet er ude og I begge derfor bliver ledige, skal I stadig afdrage på lånet, så sørg for, at I selv i denne situation, har råd til at dække de faste udgifter.

Nabolaget

I forlængelse af vores første anbefaling om beliggenheden, er det også værd at undersøge nabolaget lidt nærmere. Ideelt set er det perfekte familiehus placeret i et nabolag med andre familier, som har nogenlunde jævnaldrene børn. Er det ikke tilfældet ved det hus, som I har forelsket jer i, kan I nævne jeres bekymring for ejendomsmægleren – måske kan han fortælle, at der er stor udskiftning i nabolaget i øjeblikket og at det primært er børnefamilier, som flytter ind.

Vigtigst er det dog, at nabolaget er nogenlunde stille og roligt. Hvis området er plaget af uro, kriminalitet eller andet skidt, bliver det svært at lade barnet køre til og fra skole, lege på vejen eller lignende, uden en konstant bekymring.

Tag en snak med en ejendomsmægler

Hvis du er i tvivl om ovenstående, eller har brug for yderligere vejledning, kan du altid tage en snak med din ejendomsmægler, som med garanti kan hjælpe dig med at finde det perfekte familiehus. Vi har selv fået masser af råd og vejledning af vores ejendomsmægler i Esbjerg, som har hjulpet os med at finde vores drømmebolig.