Indret dit hjem med en biopejs

Foco one 1200 build in

De er miljøvenlige, de er dekorative og så er de super nemme at installere på væggen. Hvem er ikke vilde med det? Biopejse til væg er kommet for at blive.

Det miljøvenlig valg

Biopejse brænder på bioethanol, som er en slags sprit, der dannes af organisk restaffald. De kan komme fra eksempelvis kartoffelroer, majs og lignende. Der er således tale om en bæredygtig forbrugskilde, hvilket er yderst fordelagtige i disse dage, hvor vi skal passe på kloden. Ikke nok med det, så udleder de heller ikke en masse skadelige partikler, som belaster miljøet yderligere. Denne tendens har vi ellers været bekendt med i pejseverdenen, hvor der er mere og mere fokus på miljøbelastningen. Det er således et politisk tema, og vi hører jævnligt i medierne, at der forslås forbud mod almindelig pejse.

Den nemmeste montering

Væggen kan mere eller mindre tages i brug præcis som, du ønsker det. Du er nemlig ekstra fleksibel, fordi pejsene til bioethanol ikke kræver skorsten eller aftræk. Du kan montere en væghængt pejs til bioethanol på samme måde som eksempelvis et maleri eller et TV med tilhørende beslag.
Hvis pejsen kræver beslag til vægophæng, så vil det altid medfølgende i kassen. Det gør derfor installation til en leg, og selve monteringen kan klares af dig selv eller din handy-ven. Det er ikke et krav, at du får en autoriseret montør til at installere pejsen ligesom ved gaspejse og brændeovne. Dette er desuden både gældende for biopejse og elektriske pejse. Derfor kan du spare mange penge på monteringen.

Dekorer og indret med din stil

Vægmodellerne fås i et hav af farver og stile. Der findes således både store og små samt farverige og minimalistiske. Sagt på en anden måde – der findes til alle behov. De større pejse har ofte integreret et tilsvarende større forbrændingskammer. Det betyder, at varmeeffekten på disse også vil være højere. Så har du brug for varme, så kig efter pejsene med høj kapacitet.
Stilmæssigt findes vægpejse både smalle og dybe, med runde kanter eller firkantede og i forskellige materialer. Stål er ofte set som det mest populære materiale. Det kan være almindeligt industristål, rustfrit stål eller det nye trendy corten stål. Ellers er MDF, aluminium og støbejern også kendt til de fine dekorative pejse.
Når du har fundet din drømmepejs til væggen, kan du efterfølgende spekulere i dekoration til pejsen. Det er således muligt at købe kunstigt brænde, dekorationssten eller glødetråde, der gør pejseoplevelsen endnu mere autentisk. Se dig om på nettet eller hos din lokale pejseforhandler, og find netop det produkt, der passer dig.