hvordan lærer man mest på sit studie – gode råd

mest muligt ud af sit studie

Hvordan man lærer så meget som muligt på sit studie, ved de fleste af os sikkert godt. Dog er det stadig godt at blive mindet på hvad det er der virker, fordi det er med til at vi holder det rette fokus og ikke lader os rive med af alt muligt andet. Et helt studie kan nemt gå op i hat og briller, hvis ikke vi holder fokus på hvordan det skal lade sig gøre at nå målet. Jo mere struktur og jo mere fokus på de ting der er det rette for os så kommer vi til at ende med at få succes i vores liv. Det vil være rart at få den succe vi ønsker os fordi vi kommer til at få meget mere frihed ved at have en sund økonomi og et sundt arbejdsliv. Får vi ikke rimelige papirer på det vi gerne vil i livet så kan det ikke lade sig gøre for os, og vi må da slide og slæbe for en lav løn hele livet. Derfor er det værd at holde sit fokus det rette sted i de relativt få år det tager at tage selve uddannelsen.

Det er godt at holde vores fokus det rette sted hvis vi gerne vil lære så meget som muligt under vores uddannelse. Det vil være rart at få det ud af studiet, som vi har sat os for mål.

Hvad er gode studiekammerater?

En god studiekammerat er en der gider at lære noget. Hvis man gider at lære noget så gør man en fornuftig indsats, til hverdag hvilket inkluderer.

at møde op i skole
at være nysgerrig
at lave sine afleveringer
at lytte og tage noter
at være struktureret med sine papirer
at hjælpe sine studiekammerater
at være opmærksom på hvor der skal gøres en ekstra indsats
at undgå drama og uvenskab på holdet

Med andre ord. Vær sådan en god klassekammerat under studiet så kan det være det du får tilbage igen. Er det ikke det, så må du skifte hvem du bruger din tid sammen med i skolen. Det er vigtigt at være sunde for hinanden og begge byde ind hvis man skal få succes. Dette fordi at vi som mennesker har så stor indflydelse på hinanden. Så hvem man fra klassen bruger sin tid sammen med under studiet kan have en meget stor indflydelse på hvordan det kommer til at gå en selv og omvendt. Dem fra klassen der vil det, er vigtige for dig!

Hvordan tager man gode noter?

Gode noter er huske sætninger. Hvordan man tager gode noter kan være lidt forskelligt men et godt råd kan være at skrive et stikord og så skrive ned hvad det betyder. Ikke alene er dette med at tage noter, med til at vi husker bedre fordi man indlærer bedre når man skriver det man lige læser ned. Det er også med til at du består eksamen, for du skal faktisk bruge de noter til eksamen. Hellere skrive for meget ned end for lidt.

Overstregning med til tusch til formålet kan også være godt, og skriv gerne ned ude i siden hvad det betyder det du har markeret. Her får man extra fokus på teksten og indlærer den meget bedre, denne form for fokus med noter er med til at man bliver bedre til at huske. Der er generelt et meget større fokus når man tager noter, noter er værd at tage alvorligt. Det kan være godt at forberede sig med de rette værktøjer til at tage noter så man er klar til skolestart.

Succes med eksamen på sit studie

Tiden op til eksamen på sit studie handler om at få det optimale ud af det der engang var sin fritid. Der skal terpes hjemme i tiden op til eksamen, Der skal bruges flere timer hver aften på at tilrettelægge og øve sig i det man har lært. Der skal læses grundigt op på tingene. Det er virkelig her den skal have en ekstra en over nakken.

Her består det gode råd i at begynde at terpe det hele igennem i god tid. Slack ikke med alt muligt ligegyldigt i tiden op til din eksamen. Start i god tid med at øve dig og få styr på dine noter. Prioriter med din fornuft, det gælder resten af dit liv.

Sundhed og studie

For at vores sind fungere optimalt under vores studie så vi kan lære mest muligt – så er det vigtigt at passe godt på os selv. Bedre end vi plejer.

Derfor kan det være godt at:

spise sundt
spise morgenmad
være udhvilet
få motion
spise vitaminpiller her under extra B-vitamin. B-vitamin påvirker psyken og hukommelsen positivt.