Festsang – hammer hammer fedt en god melodi

festsang.hammer.hammer.fedt

Når der skal festes igennem så er det godt at synge en sang sammen, og skal man finde en god melodi at skrive sin festsang på, så er “hammer hammer fedt” melodien lige sagen. Det er den fordi at de fleste kender melodien og kan synge sangen næsten uden at skulle kigge på et stykke papir. Stavelserne i versene er nemme at digte på, så denne melodi er oplagt at skrive sin festsang, ud fra.

Hammer hammer fedt er en god måde at skrive historier på og det gør det hele meget lettere hvis man vil have at festsangen retter sig særligt mod fx. fødselaren, brudeparret eller konfirmanden. Livets store begivenheder. Der skal holdes en fest der huskes, det er ikke altid kun en fysisk gave som gør sig gældende, det at få sagt og fortalt til dem man holder af betyder også rigtig meget.  Dette kan gøres med en personlig festsang. Sangen skaber god stemning og den kan også gemmes, så festens hovedperson kan læse den senere hen i livet.

fest sang bog

At skrive en festsang med de sjove historier

Skal en festsang være sjov så skal der samles gode stikord. Kender du ikke festens hovedperson så godt, må du tale sammen med nogen der er lidt tættere på. De sjove historier skrives ned i stikord men også de kendetegn der er ved personen. De kan være sjove eller måske, karakteristiske stærke sider.

Første vers er ofte tiltænkt indledning og velkommen. Sidste vers er tiltænkt som tak og skål. Derfor kan man hurtigt opdage at man nu har alt for mange stikord samlet sammen. Så må der sorteres i det. Når man sorterer kan man skænke det en tanke hvor meget sjov man egentlig kan lave med festens hovedperson og om det nu egentlig er noget personen kan tåle. Nogen har en mere sort humor end andre og nogen bliver lettere pinligt berørt.

Men nu er det så bare igang med at digte og få det til at stemme med det antal stavelser der normalt er i et vers i festsangen ‘’hammer hammer fedt’’.

Du tæller altså hvor mange stavelser der er i hver linje, og hvor mange linjer der er i et vers. På den måde skal du gerne få det til at rime, som gør det er let at synge på melodien og samtidig også stemmer med det antal stavelser der er i hver linje. Det er opskriften på at skrive en festsang. Det er et puslespil der kan være lidt tricky at få til at gå op.

Ønsker du professionel hjælp til at få skrevet din festsang kan du finde hjælp hos Merete Stoltze Møller – festsange & taler

Du kan også læse vores artikel med tips til at skrive en festsang, hvor vi også lister flere idéer til melodier til din festsang.