Elektrisk pejs betjent fra sofaen

sort indbygget elpejs
Hvor sejt er det ikke at betjene en pejs med en fjernbetjening. Det lyder dyrt, ikke? Og også ret besværligt? Tro om igen – elektriske pejse er ganske simple og du kan finde massere modeller til under kr. 1.000. De elektriske pejse, eller el-pejse som de også florerer under, fås i alle udformninger og teknikken deri er mildest talt imponerende. De er efterhånden godt udbredt, og ved en hurtig søgning på internettet eller et kig forbi det lokale byggemarked, så undgår du ikke at støde på dem.

Fuld kontrol fra sofaen

Vi siger det lige igen – du kan styre en pejs fra sofaen. Vi understreger igen, at prisen er ualmindeligt lav på el-pejse set i forhold de øvrige pejsealternativer. Godt nok er flammen kunstigt, men den ligner efterhånden vældig meget. Det er imponerende, hvordan teknologien begynder at overtage og erstatte de ”almindelige” produkter. De elektroniske pejse styres således enten fra en fjernbetjening, via en app på din telefon eller direkte på et kontrolpanel på selve pejsen. Flere af modellerne kommer med en eller flere betjeningsmuligheder, men den mest gængse er fjernbetjeningen. Herpå kan du ændre i flammens farver og effekter, så flammemønsteret bliver helt som du gerne vil have det. Det er også muligt at tænde og slukke for varmen. Det er rart at kunne tænke op en kold efterårsdag, hvor man har brug for varme og hygge indendørs. Produktet er således perfekt til hurtig selvforkælelse og til at pifte op for filmhyggen en lørdag aften. Igen helt uden at rejse dig fra sofaen.

Ingen vedligeholdelse

Du skal heller ikke døje med at kløve brænde, fjerne sod og aske eller generelt bekymre dig om, hvorvidt naboerne er sure over den lugtende røg fra skorstenen. Det kan også være forbipasserende, der ser ondt på dig, fordi du belaster miljøet med den partikelfyldte røg fra brændeovnen. Disse dilemmaer vil således ikke være aktuelle i dit tilfælde, fordi el-pejsen netop er miljøets ven. Ingen giftige stoffer kommer ud i stuen eller gennem skorstenen. Der kommer ingen røg, sod eller aske, der lugter og sviner. Derfor har du heller ingen vedligeholdelse. El-pejse kræver ikke rengøring, og der skal ikke påfyldes brændende væske eller tændes op i brændebålet. Du skal måske en gang om året udskifte batterier i din fjernbetjening. Herudover må vi også hellere huske at nævne, at støv fra rummet kommer vi ikke helt uden om. Støv kommer selvfølgelig på pejsen ligesom på alle mulige andre møbler.