Charmerende og unikke gør-det-selv vintøndemøbler

Vintønde møbler

Charmerende og unikke gør-det-selv vintøndemøbler

Efter vintønder har været brugt til lagring af vin af de europæiske vinbønder, bliver de ofte solgt videre. De brugte vintønder kan bruges som et flot dekorativt møbel i sig selv, eller de kan bygges om til unikke møbler. Alt fra vintønde bar i stuen til regnvandstønde i haven. Vintønderne er utroligt robuste, hvilket gør at de både kan bruge indendørs og udendørs. De er et perfekt projekt for gør-det-selv manden, som ønsker et charmerende og unik møbel i hjemmet eller haven.

Brugte vintønder i haven

Brugte vintønder er utroligt slidstærke og robuste. Det gør at de kan holde til mange år i haven, selv i det danske klima. De fleste vintønder er fremstillet i egetræ. Det gør at de bidrager til et charmerende naturligt look i haven. De brugte vintønder kan blandt andet bruges som et havebord i sig selv. Deres højde er perfekte til at stå ved, eller at sidde ved på en høj stol.

Udover at bruge den hele vintønde i sig selv, kan de også bygges om til plante- og blomsterkummer. Sav vintønden over på midten, og du har 2 store flotte blomsterkummer. Alternativt kan de saves over forskudt, så du har én kvart vintønde, og én trekvart.

De halve vintønder kan ligeledes bruges som et lille have bassin. Enten til små havefisk, eller til en vandsten. Med en lille vandpumpe, kan du få vandet til at løbe op i vandstenen via en slange. Herefter rinder vandet langsomt ned i vintønden igen. Det skaber en både hyggelig og rolig atmosfære i haven.

Vintønden er også et godt alternativ til regnvandstønde. Den klassiske vintønde rummer 225 liter, og er betydeligt mere dekorativ en de klassiske plastik regnvandstønder. Du kan nemt bygge vintønden om til en regnvandstønde. Du skal blot bore et hul i toppen hvor nedløbsrøret tilkobles. Efterfølgende et hul på siden i bunden, hvor der monteres en tappehane.

Vintønde møbler til hjemmet

Vintøndernes charmerende udseende gør dem også oplagte til møbler i hjemmet. Det kan både være i stuen, i baren eller i vinkælderen. Igen kan vintønden være et møbel i sig selv, og bruges som et dekorativt bord. Det kan dog også bygges om til forskellige typer møbler. Her i blandt vintønde bar, vinreol og barskab. Ved at save vintønden over på langs, kan der efterfølgende monteres hylder i den. Hylderne kan monteres så der kan stå glas, vin og hvad der ellers bruges i en bar. Alternativt kan den bygges om til en vinreol. Her monteres hylderne som vinholdere hvor vinen kan opbevares. Hvis du er en kreativ gør-det-selv mand, har du et utal af muligheder med brugte vintønder. Det er kun fantasien der sætter grænser.