4 tips til en billigere elregning

stromguide

Strøm er én af de uundgåelige faste udgifter. Og det er en af de regninger, man betaler uden egentlig at tænke så meget over, hvad man har fået for pengene. Men der kan faktisk være en hel del at spare – og du behøver ikke nødvendigvis ændre vaner for at spare penge. Det er til glæde for både din økonomi og miljøet. Her er fire nemme veje til et lavere strømforbrug.

Udskift strømslugere

Du har helt sikkert hørt det før, men vi gentager det lige: gamle fjernsyn, hårde hvidevarer osv. er nogle af de største strømslugere Nogle af dem står tændt døgnet rundt, så de er den største post på dit elbudget. I dag skal alle tv, frysere, vaskemaskiner mv. være energimærkede. Mærkningen går fra D, som det dårligste til A+++ som den bedste. Det gør det nemt for dig at sammenligne produkternes strømforbrug. Det koster selvfølgelig noget at købe nyt, men det kan potentielt hurtigt tjene sig hjem. Alternativt kan du købe brugte produkter med god energimærkning.

Skift til LED

Først havde vi glødepæren, så fik vi sparepæren og nu har vi LED-pærer. De koster lidt mere at købe, men det kan i den grad betale sig. Ifølge Energistyrelsen bruger en LED-pære fire til fem gange mindre strøm end en almindelig halogenpære. Udskifter du fem af dem sparer du ca. 240 kr. om året.

I modsætning til sparepærer skal LED-lys ikke varmes op først. Det betyder, at du har den fulde effekt med det samme, og du kan med god samvittighed tænde og slukke lyset så ofte, du har lyst til. Pærens lange holdbarhed påvirkes ikke.

Brug stemmen

Tænd og sluk for dit lys og dine apparater med stemmen. Med Googles prisvenlige Assistent-højtalere og smarte stikkontakter, kan du bede Google om at slukke lyset, og du kan opsætte timere, så eksempelvis lyset på børneværelset automatisk tænder og slukker på bestemte tidspunkter.

Skift elselskab

Hos de fleste elselskaber betaler du den samme pris for din strøm døgnet rundt, uanset hvor meget strøm, der bliver produceret. Det har det danske elselskab Barry lavet om på. Hos Barry får du fuldt overblik over dit elforbrug fra mobilen, og kan følge elprisen time for time. Så kan du sætte en vask over, når strømmen er billig. Derudover kan du betale for dit forbrug dagligt, så du aldrig mere skal vente på opgørelser, du kan se hvornår strømmen er grønnest, Co2-kompensere for dit forbrug og meget mere.

Skift til Barry nu og få 200 kr. i gratis strøm. Se hvordan her.