4 gode råd til din opsparingSponsoreret 

Spar penge, 4 gode råd til din opsparing

Et udtryk lyder, at det er dyrt at være fattig, og det passer stadig godt ind i dagens samfund. Hvis folk ikke har råd til noget de virkelig ønsker, kan de ty til hurtige lån med skyhøje renter. Og det er absolut ikke løsningen! Ligeledes er det heller ikke den fattige der får fordelene i banken, og generelt andre steder i livet.

Vi vil nedenfor ud fra egne erfaringer komme med vores 4 bud på, hvordan du bedre kan spare op i dit liv.

Sæt penge ind på en separat konto

Det her er trick jeg har benyttet mig af de sidste 7 år. Jeg besluttede mig for at allokere en sum penge: 200 kr. som jeg absolut ikke måtte bruge. Disse 200 kr. satte jeg så ind på en separat konto hver eneste måned. Nu er der gået 7 år. Jeg har på denne måde sparet ca. 17.000 kr. sammen på en måde, som slet ikke har gjort ondt i min økonomi. Dette er et let tip. Selv bare 40-50 kr. bliver efterhånden til mange penge med renters renteprincippet. Disse penge kan efterhånden investeres til aktier. Så igennem en periode på 30-40 år kan dette trick blive guld værd for dig. 

Find en bank med en høj rente

Det er ikke mange banker, der i dag har høje renter. De fleste banker ligger med indlånsrenter på ca. 0-0,5% Du kan dog i nogle tilfælde tilbydes en højrentekonto. Ofte kan det være mod en vis bindingsperiode. Nogle banker er pt. rigtig gode, når det kommer til højere indlånsrenter. Det gælder f.eks. Norwegian Bank og Arbejdernes Landsbank. Hvis du overvejer at skifte bank, kan det f.eks. anbefales at tjekke en side som Mybanker, der giver et fint overblik.

Hold øje med forbruget

Jeg har altid selv været dårlig til at holde øje med mine udgifter. For 4 år siden så jeg dog lyset og begyndte at holde øje med mine udgifter. Hvilket har hjulpet mig meget! I dag er det let, da de fleste netbanker har kategorier, hvori man kan inddele sine udgifter. Dvs. en tur i byen med vennerne går under kategorien forlystelser, indkøb i Brugsen går under husholdning osv. På denne måde ser man også let sine impulskøb, og kan derfor bedre undgå dem i fremtiden. Et værktøj som Spir, kan også virkelig give et bedre overblik over dine udgifter og er værd at tjekke ud.

Budget

Jeg selv har hørt det fra mine forældre 1000 gange, da jeg ikke havde styr på udgifterne i mine teenageår. Lav nu et Budget! Og de havde ret. Et budget kan virkelig gøre tingene lettere for dig. Lav et budget over dine indtægter og udgifter. På den måde står du ikke pludselig og ikke har råd til f.eks. sommerferien. Du ved dermed også, hvad du kan tillade dig at bruge og ikke bruge. Så bliver man heller ikke fristet så let af en tur i byen med vennerne, hvis pengene simpelthen ikke er til det.